Токът в Сърбия ще поскъпне с 8% от 1 май тази година,

...
Токът в Сърбия ще поскъпне с 8% от 1 май тази година,
Коментари Харесай

Токът в Сърбия поскъпва с 8% от май, газът - с 10%

Токът в Сърбия ще нарастне с 8% от 1 май тази година, а газът - с 10%. Това решение е взето от Съвета на Агенцията по енергетика, оповестява белградският вестник " Данас ".

Средната цена на електрическата енергия за клиентите, които имат право на обезпечено доставяне по контролирани цени (домакинства и клиенти на дребно), ще възлиза на 9,50 динара за киловатчас (kWh) без налози и такси, или 13,31 динара за kWh с налози и такси, и е по-висока от съществуващата междинна цена с осем %. 

Агенцията показва, че даже и след тази промяна, цената на електрическата енергия за обезпечено доставяне в Сърбия, без такси и налози, към момента е една от най-ниските в Европа.

Съветът на Агенцията по енергетика даде единодушието си за решенията на управителните органи на 31 публични доставчици на газ за повишение на цената на този енергиен източник, като междинната цена от 1 май тази година ще бъде с 10 % по-висока. Така газът ще коства 4,13 динара за kWh без налози и такси или 4,55 динара за kWh с налози и такси. Агенцията показва, че даже по-късно нарастване на цените, междинната цена на природния газ за публично доставяне в Сърбия, без налози и такси, ще бъде една от най-ниските в Европа, написа Българска телеграфна агенция.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР